Nederlands
ontvangst

Wie is MidFresh

MidFresh is een sorteercentrum voor paprika’s. De paprika’s van 3 verschillende telers uit de directe omgeving worden hier gesorteerd, verpakt en klaar gemaakt voor verzending naar supermarktketens over de hele wereld.
Midfresh verwerkt rond de 9,3 miljoen kg  (56,3 miljoen stuks) paprika per jaar welke afkomstig zijn van de deelnemende productiebedrijven. Deze productiebedrijven hebben samen een gezamenlijke kasoppervlakte van bijna 30 hectare (=60  voetbalvelden)
Daarnaast heeft Midfresh nog capaciteit om ook voor andere bedrijven te sorteren en te verpakken. 

Doordat MidFresh zeer flexibel is en centraal gelegen kunnen we veel partijen Just-in-time leveren. Tijdwinst tijdens transport en logistiek is bij Midfresh zeker te halen. Wij hebben geen wachttijden tijdens het laden en kunnen spoedbestellingen voor u invullen zonder onnodig tijdverlies. 

De 3 productiebedrijven zijn aangesloten bij "Van Oers United" sinds 2017.          De verkoop van de producten van deze productiebedrijven geschiedt uitsluitend via Van Oers United.

 

Historie

MidFresh BV is in 2002 opgericht door de 3 paprika productiebedrijven:
Concordia, SDG paprika en van Dijk bedrijven.
Het doel van deze samenwerking is beter en efficiënter in te spelen op de wensen van de klant. Om dit te realiseren zijn geavanceerde sorteerlijnen nodig. Om ook te kunnen voldoen aan de strengste voedselveiligheid eisen moeten de gebouwen en logistieke product stromen aan hoge standaarden en voorwaarden voldoen.
Omdat de 3 productiebedrijven waren aangesloten bij dezelfde telersvereniging  BGB (per 1-1-2012 Van Nature) en dus dezelfde klanten hebben, werd de keuze om samen te sorteren eenvoudiger.
In 2003 is het gebouw in gebruik genomen. Toen bleek dat alles naar verwachting ging is er in de jaren er na gekozen om de sorteerlijnen verder te automatiseren en de arbeidsomstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. Ook wordt er soms product van andere paprikabedrijven op MidFresh verwerkt. Er is geïnvesteerd in borging van de kwaliteit van het gehele sorteerproces.

 

MidFresh als dienstverlener

Naast het sorteren en verpakken van de paprika's van de aangesloten bedrijven doet Midfresh nog meer. Steeds meer weten klanten ons te vinden om partijen paprika over te sorteren, om te pakken of uit te zoeken. Wij hebben echt verstand van paprika's!  veel meer dan de standaard om- en overpakbedrijven Dus heeft u een partij paprika (uit Nederland of het buitenland) en het is niet naar uw wens neem eens contact met ons op u zult versteld staan wat we er van kunnen maken! hierdoor krijgt uw klant uiteindeljik een product geleverd waar u zelf ook weer achterstaat. Dit alles doen wij volgens de strenge IFS normen.

Bent u zelf paprikatuinder maar heeft u teveel aan u hoofd en wilt u het sorteerproces kwijt. Of u moet een periode overbruggen en u zoekt een alternatief voor het sorteren. MidFresh regelt het voor u! Het maakt niet uit bij welke vereniging of bedrijf u aanlevert. MidFresh kan uw paprika sorteren met behulp van de allernieuwste technieken. (zelfs op inwendige gebreken!). Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten?neem gerust contact met ons op.